måndag 30 mars 2009

Idag är jag hemma från jobbet då jag knäckte ryggen när jag och Ricco hämtade hö. Det var en tung bale som låg lite dumt , jag tog upp den och snurrade lite konstigt och det bara sa pang i ryggen. Detta har jag absolut inte tid med, får kurera mig idag och gå imorgon. Helgen har varit relativt bra. Tränade Puma igår som vanligt biter hon så himla bra i både arm och trasa. Lydnaden funkade jättefint. Det var inte längesedan som hon int kunde sitt och ligg kvar. Pojkarna har cyklat hela helgen. Ricco har åkt till Torekov för att fixa en båt idag, så han kommer sent ikväll.

torsdag 26 mars 2009

Cykeltur


Idag testade jag och Alex att cykla med Puma, det gick faktiskt över förväntan. I början tittade hon bara på cyklen och sprang på tvären , måste ju skälla lite också på matte , sånt där har hon inte gjort innan tyckte Puma, lite äckligt. Men till slut gick jättebra, hon måste ju lära sig att TRAVA!!!
Efter det tog vi bilen till Furusjö och tränade en runda. Kunde tyvärr inte flytta värnen så att jag kunde rondera på två värn idag lite tungt när man är själv. Men vi växlade mellan två stycken och sedan klättrade vi A-hinder. Hon är jätteduktig. Lite sitt, ställande och ligg under gång och inkallning. Det märks att det går framåt och det är jättekul.
Nu ska Alex och jag åka till stan och träffa JC och Linda vi ska fixa studentskyltar!!! Jonas tar ju studenten iår så han och Linda ska ha sina studentmottagningar här hos oss. Jättekul!

fredag 20 mars 2009

Vilken bra dag!


I dag gick jag upp kl 06.00 för att åka till stallet och släppa ut hästarna. -4,5 grader, fasen, bara det inte fryser tänkte jag, men nej vi hade tur. Sedan hem och väcka gullungarna och köra Michael och Andreas till skolan. Snabbt hem och hämta hunden för att sedan sticka till Lottie för lite ringträning och ut och gå med Puma och Hector. Vi hade ringträning med Hector, Puma, Qarma och Xanado. Jag tyckte det gick jättebra, Alex cyklade med hela tiden , duktig pojke. Efter det in till staden för att hämta Danne först och sedan Andreas och Michael som skulle spela lite hockey idag. upp till willys för att handla och snbbt hem och laga mat. Sedan kunde jag och Mia njuta av våran ridtur untan att stressa. Min häst är ganska pigg vill jag lova, behöver ut på en riktig runda med henne. Men vad skönt att det är ljusare på kvällarna för nu hinner man så mycket mer. Min kära man lagade mat medan jag låg i badkaret, det tar på kroppen på tanten. Men upp ska vi upp tidigt för vi ska ju till Halmstad på utställning.

tisdag 17 mars 2009

Kanske vår på gång

Idag är vi hemma, för Alexander har gjort sig illa i foten på förskolan. Som ni vet är det ju en hel del spring i denna pojken så han har hoppat vid sandlådan och böjt foten på något konstigt vis.
Helgen har varit bra. Vi var några vänner här som åt god mat och tittade på Melodifestivalen. I söndags hade vi träning i Mullsjö ridhus, först ringträning och sedan lydnad. Jag tycker Puma var jätteduktig, fast på ringträning får jag ju inte visa mig, då blir hon tokig. Lydnaden funkar bra, fin kontakt och ligg- och sitt kvar börja att funka. Hon bryr sig inte om de andra hundarna. Jag tycker det är kul att se alla träna och vara så duktiga. Man blir imponerad av Lottie och Cia, tänk om/när jag kommer dit,det hänger isåll inte på hunden utan mig. Men vi kämpar på, vi övar på många saker inne som vi befäster här först och sedan flyttar ut. Nu crossen igång också gissa om jag har en lycklig pojke här hemma, ellr två förresten. Bra snön försvinner ordentligt så kan Alex också köra. Michael var så glad över att få köra i söndags. Så i April kör tävlingarna igång

fredag 13 mars 2009

Snö,f....n

Nää, tänkte jag på morgonen kl 06.00, när jag släppte ut hunden. INTE mera snö. Jag vill ju att allt ska smälta bort så att man kan komma igång med ridningen och kunna gå i skogen med hundarna utan att halka och slå ihjäl sig. Jag var i stallet 06.21, halt och slirigt, men det gick ju. Skulle till min gamla granne i Bankeryd och fika lite idag, men hon ringde de var sjuka så dit åker jag inte.
Kanske kan jag övertala Alexander att åka till Lottie en stund senare idag, behöver ju träna och rasta hundarna och Hector blir ju faktiskt ganska glad när jag kommer med Puma. Vi får se hur dagen blir gentligen vill jag inte ut alls, för Ricco blir sen från Värmland och det är så j..la tråkigt, man bara deppar ihop fullständigt. Jag hatar att vara själv. Men, men så är livet. Men att vara själv jämt och ständigt tar på krafter och humör. En del tycker att man ska vara förstående och bara bita ihop, visst det beror på huradan du är som person, men jag gillar det inte, men så vet jag att han måste , men.... Får väl försöka att rycka upp mig.

torsdag 5 mars 2009

Vatten!!!

Aaaa, denna soffan var väl min????? Man kan ju
tror det. Flytta på mig, tror inte det.... Jag hörde att matte letade efter en soffa som jag kunde vara i. Schysst matte, men var är oxfilén??? Så här kan det se ut hos oss. Hon är ju för gå min lilla bäbis.. Igår fick sms av Mia , kyl champangen äntligen vatten istallet!!!! F..n vad det har varit jobbigt, detta bärande av vatten, 50l varje dag. Snacka om träning. Idag är vi lediga jag och Alex, inte mycket man orkar göra, men lite har jag ju..
Måste fixa med TR, tidsschema och Inbjudning till Sverige Cupen som går av stapeln den 18-19 april. Förberedelserna är igång. Sedan SSm också, har fixat husvagn till mig och Eva och Eva den är inte liten!!! Där får vi gott och väl plats. Sedan ska jag och Ricco iväg till Trollhättan i helgen för utbildning, mig kanske inte går att göra så mycket med ,men Ricco ska gå Barnledarutbildning. Lite semester. Hoppas att jag hinner rida lite också, har ju börjat att komma igång igen. Jag och pojkarna red barbacka på våra hästar i lördags, ni skulle höra pojkarna , det gör ont i ...... mamma!! En sadel är nog bra till dem, men de övar ju balansen. En annan hade träningsvärk, då man klämmer lite med benen. Idag ska vi iväg till tandhyginisten, tur att Eva-nea tar pojkarna samtidigt så man slipper springa där flera gånger. Nä ha en bra dag alla vänner!